/> İç Hastalıklar

İç Hastalıklar

İç Hastalıklarının Türleri

İnsan vücudu, yaş ilerledikçe ya da bazı diğer durumlar sonucu kendi kendine yetemeyebilir. Bunun sebebi organlarımızın görevlerini tam olarak yerine getirememesi olabilir. Bu durum çeşitli iç hastalıklar doğurmaktadır. Bu hastalıklara diyabet, akciğer rahatsızlıkları, sindirim sistemi (karaciğer, mide, safra kesesi) hastalıkları, böbrek hastalıkları vb. şeklinde sıralayabiliriz. Bu hastalıkların açığa çıkması konusunda kesin bilgi verilemese de sebebiyet veren etmenler şöyle bilinmektedir.
İç Hastalıklar
İç Hastalıklar
Dengeli ve düzenli beslenmeme, yeterli miktarda su tüketilmemesi, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin vücuda maruz bırakılması vs. durumların oluşması nedenler arasındadır. Bu tür hastalıkların önüne geçmek için düzenli check up yaptırmalı ve uzman görüşünden yararlanılmalıdır. 

İç Hastalıklarla İlgili Doğru Bilgiler

İç hastalıklarla ilgili doğru bilgiler erken teşhis konulması tedavi sürecine olumlu katkı sağlayacaktır. Bu tür hastalıklarda ilaç tedavisi çözüm sağlarken, kimi zaman ilaç tedavisi yeterli gelmeyebilir. Hastalığın ne olduğuna bağlı olarak organ nakli, diyaliz gibi tedavi yöntemlerine başvurulabilir. İç hastalıkları alanına dâhiliye adı verildiği bilinmektedir.  İç hastalıklarının belirtileri şunlardır; ani kilo kaybı veya kilo alımı, tuvalet ihtiyacındaki normal zamandan farklı değişiklikler, sürekli ve şiddetli baş ağrısı, vücuttaki meydana gelen farklı renklerdeki lekelerle öne çıkmaktadır. Bu belirtilerden bir veya birkaç tanesini gözlemleyen bireylerin dâhiliye doktoruna görünmesi faydasına olacaktır.
İç Hastalıklarla İlgili Doğru Bilgiler
İç Hastalıklarının Belirtileri

Sağlıklı Yaşam Polikliniği Uzman Ekibine Başvurun

Daha detaylı bilgi ve uzman ekip görüşünden faydalanmak istersenizsaglik.ekipanaliz.com sitemizden faydalanmalısınız.
Sağlıklı Yaşam Polikliniği Uzman Ekibine Başvurun
Sağlıklı Yaşam

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. ablam yıllardır hasta. bütün MR`ler temiz çıkıyor. problemi anlamadık

    YanıtlaSil
  2. acıktığımda ellerim titriyor ama şeker hastası değilim. Kolestrol ve Tligiriserit değerlerim çok iyi değil. nedeni ne olabilir?

    YanıtlaSil
  3. Sakıp sabancı dedi ki: bütün servetim oğlumu ayağa kaldırmaya yetmedi. Sağlık çok önemli.

    YanıtlaSil
  4. We came to Turkey for the treatment of my children. Thanks Healthy Living

    YanıtlaSil
  5. God help us. Illness is a difficult process, but we must be hopeful. If we're in good spirits, we'll get over it quicker.

    YanıtlaSil
  6. I absolutely agree with you. you have to be firm.

    YanıtlaSil