/> Diyetisyen Elif Bozyel

Diyetisyen Elif Bozyel

Diyetisyen Elif Bozyel Göktürk

1994 yılında doğan Diyetisyen Elif Bozyel, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra özel sektörde kariyerine başladı. Beslenme ve diyetetik alanında birkaç yıl çalıştıktan sonra Göktürk Mah., Göktürk Cad. No:43/A Kat: E-1, 34077 Eyüpsultan/İstanbul, Türkiye adresinde kendi ofisini açtı. Şu anda hem yüz yüze hem de online danışmanlık veren Diyetisyen Elif Bozyel’i daha yakından tanıyalım.
Diyetisyen Elif Bozyel - Göktürk
Diyetisyen Elif Bozyel - Göktürk

Hakkımızda

Diyetisyen Elif Bozyel hakkında öğreneceğimiz çok şey var. Müthiş bir kariyeri olan ve kısa sürede kendi kliniğini açan Bozyel, web sitesinde kendi hakkında şu şekilde değerlendirmede bulunuyor:
“1994 yılında İstanbul’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü tam burslu olarak yerleştim. 2015 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik bölümünde çift anadal yapma imkanı elde ettim ve 2018 yılında bölümde dereceye girerek eğitimimi tamamladım. Yine aynı yıl Yeditepe Üniversitesi’nde Beslenme ve Diyetetik anadalında Klinik Beslenme üzerine yüksek lisans yaptım ve Uzman Diyetisyen unvanıyla mezun oldum. Mezuniyetimden birkaç ay sonra, Özel Ensar Hastanesi'nde uzman diyetisyen olarak göreve başladım. 4 yıl boyunca burada çalıştıktan sonra, Biruni Üniversite Hastanesi'nde Bariatrik Cerrahi (Obezite Cerrahisi) Diyetisyeni olarak görev aldım. Şu an, Göktürk/Eyüp ilçesinde yüz yüze danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorum.”
Hakkımızda - Diyetisyen Elif Bozyel
Hakkımızda - Diyetisyen Elif Bozyel
Diyet ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız iletişim numaralarından Diyetisyen Elif Bozyel ile iletişime geçebilir ya da açık adresinde ziyaret ederek yüz yüze görüşme yapabilirsiniz.

Online Diyet

Online diyet adımlarını aşağıda web siteden yaptığımız alıntıdan adım adım takip edebilirsiniz.
Online Diyet - Diyetisyen Elif Bozyel
Online Diyet - Diyetisyen Elif Bozyel
“Her geçen gün artan ilgisiyle online diyet; günün yoğun iş temposu içerisinde diyetisyene gitmeye vakit bulamayan, ya da uzak bir şehirdeki diyetisyen ile tedavi olmak isteyen kişiler için bir alternatif oluşturmaktadır. Kısaca "internet üzerinden diyetisyen hizmeti almaktır." Yüz yüze diyetisyen görüşmesinden farkı; görüşmelerin telefonda sesli veya görüntülü, mail ortamında veya mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleşmesidir.
Fazla kilolarınızdan kurtulmak ya da sağlıklı beslenme alışkanlığını hayatınıza adapte etmek istiyorsanız Diyetisyen Elif BOZYEL bu konularda online diyet ile bir tık uzağınızda. Aşağıdaki konularda online diyet ile yardım olabilirsiniz.
* Zayıflama ve Kilo Alma Danışmanlığı
* Hastalıklarda Beslenme Tedavisi
* Yeme Bozukluklarında Beslenme
* Gebe ve Emzikli Beslenmesi
* Sporcu Beslenmesi”
Sağlıklı bir beslenme için maddeler halinde yazılan beslenme çeşitlerine uymanızı önerebiliriz.

Hizmetlerimiz

Diyetisyen Elif Bozyel’in hizmet verdiği alanlar oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Danışanlarına hem klinikte hem de online hizmet sunan Bozyel, diyet ile ilgili her türlü şikayetlerinizi dinler, uygun diyet listesini sizinle paylaşır. Takip konusunda da oldukça hassas olan ve danışanları için özel takvim hazırlayan Bozyel, danışanlarının beğenisini kazandı.
Hizmetlerimiz - Diyetisyen Elif Bozyel - Göktürk
Hizmetlerimiz - Diyetisyen Elif Bozyel - Göktürk
Hizmet alanlarının bazıları aşağıda yer almaktadır.

1. Obezite ve Kilo Kontrolü

Danışanların büyük bölümünün danışmanlık aldığı bu konuyla ilgili web sitesinin ilgili sayfasından detaylara ulaşabilirsiniz. Kısa bir alıntı yaparak bu başlıkla ilgili bilgi vermek istiyoruz.
“Kronik bir hastalık olan obezitenin prevelansı ülkemizde ve tüm dünyada giderek artmaktadır. Genel olarak enerji alımı ve harcanması arasındaki dengesizliğin neden olduğu obezite hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği gibi modern yaşamın bir sonucu olarak görülmektedir. Obezitenin kalp hastalıkları, diyabet ve kanser gibi birçok hastalık ile yakından ilişkisi vardır. Obez hastalarda kilo kaybının sağlanması ve uygun kilonun korunması için kişiye özgü diyet ve düzenli fiziksel egzersiz programının uygulanması tedavide en başarılı yöntemdir.  Diyet tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, uzun ve süreklilik gerektiren bir süreçtir. Kilo kaybı ile birlikte fazla kilo ve obezite nedeniyle oluşan hastalıkların sorunları ortadan kalkmaktadır.  Obezitenin Saptanması Bireylerin kilosu, boyunun metre cinsinden karesine bölünerek elde edilen değer aşağıdaki tabloya göre değerlendirilerek obezite saptanır. Yağ oranının erkeklerde %25, kadınlarda ise %30’un üzerinde olması obezite ile ilişkilendirilir. Bel çevresine göre şişmanlık sınıflaması erkekte 94 cm kadında 80 cm üstü hafif şişman; erkekte 102, kadında 88 cm üstü şişman-obez olarak değerlendirilir.”
Göktürk mahallesinde obezite ve kilo kontrolü yapmak isteyen danışanların profesyonel hizmet sunan Diyetisyen Elif Bozyel ile tanışmalarını önerebiliriz.

2. Sporcu Beslenmesi

Bu konuda özellikle sporcuların performansını etkileyen temel faktörleri ele alan Diyetisyen Elif Bozyel, makalenin detaylarında ipuçlarını paylaşmaktadır.
“Sporcuların performansını etkileyen temel faktörlerin başında genetik yapı ve uygun antrenmanın yanı sıra beslenme gelmektedir. Beslenme, sporcuların kontrol altında tutabilecekleri ve performanslarını etkileyen en önemli etkenlerden sayılmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenmenin bazı sağlık problemlerine ve performans düşüklüklerine neden olduğu kabul edilmektedir. Sporcu beslenmesinde en önemli hedefler; sporcunun genel sağlığını korumak ve performansını artırmaktır. Sporcuların enerji ve besin öğeleri gereksinimleri yaş, cinsiyet ve spor dalları açısından farklılık göstermektedir.”
Düzenli olarak spor yapıyorsanız ve beslenmenize de dikkat etmek istiyorsanız konunun uzmanından danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
Sporcu Beslenmesi - Diyetisyen Elif Bozyel
Sporcu Beslenmesi - Diyetisyen Elif Bozyel
İstanbul/Eyüpsultan/Göktürk mahallesinde hizmet veren Diyetisyen Elif Bozyel ile iletişime geçebilirsiniz.

3. Enerji İçecekleri ve Genel Özellikleri

Bir çoğumuzun günlük yaşamımızda vazgeçemediği içecekler konusunda sağlıklı beslenmeye yönelik tarifelerini Diyetisyen Elif Bozyel’den dinleyelim. Midenizin hassas durumuna göre hangi içecekleri tercih edebileceğiniz ile ilgili detaylı bilgiyi konunun uzmanı Bozyel’den dinleyelim.
Enerji İçecekleri ve Genel Özellikleri - Göktürk
Enerji İçecekleri ve Genel Özellikleri - Göktürk
Enerji içecekleri yüksek oranda kafein, taurin, şeker ve tatlandırıcılar, guarana, ginseng, inositol, yohimbin, glukuronolakton ve karnitin gibi besleyici olmayan uyarıcı bileşenler içermektedir. Enerji içeceklerinin başlıca etkin bileşeni kafeindir ve guarana, kola nut, yerba mate ve kakao gibi bileşenlerle birlikte kafein içeriği daha çok artmaktadır. Her gramında 40-80mg kafein içeren bir bitki olan guarana, diğer bitkisel bileşenlerle etkileşim sonucu daha uzun yarılanma ömrüne sahiptir. Üretici firmalardan bu bileşenlerin içerisinde bulunan kafein miktarının etiket üzerinde belirtilmesi istenmemektedir. Bu yüzden enerji içeceklerinde bulunan gerçek kafein miktarı etiket üzerinde belirtilenden daha fazladır. Kafein ve şeker enerji içeceklerinin etkisinin önemli nedenlerindendir ve 240 ml’lik bir enerji içeceği yaklaşık olarak 80mg kafein içermektedir. Bu kafein miktarı, bir fincan koyu kahve ya da 360ml’lik kolada bulunan kafein miktarına eşdeğerdir. İçeriğinde kafein bulunan gazlı içeceklerin bir şişesinde (240ml) 18-48.2mg, enerji içeceklerinde 33.3-141.1mg, kahve ve çay vb. içeceklerde 2.7-105.7mg aralığında kafein bulunmaktadır. Enerji içeceklerinde bulunan kafein miktarı, kafein içeren gazlı içeceklerden daha fazladır.”
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız makalenin sonunda yer alan iletişim numaralarından Elif bozyel ile iletişime geçebilirsiniz.

4. Yeme Farkındalığı ile Kilo Kontrolü

Diyete yeni bir bakış açısı kazandıran Diyetisyen Elif Bozyel’in makalelerinden alıntı yapmaya devam edelim. Hızlı yemek yemek, çiğneme sorunu yaşamak gibi problemleri olan bireylerin bu makaleyi okumalarını şiddetle tavsiye ederiz.
Yeme Farkındalığı ile Kilo Kontrolü - Eyüpsultan
Yeme Farkındalığı ile Kilo Kontrolü - Eyüpsultan
Kısa bir alıntı yaptığımız konunun tamamını okumak için linke tıklayabilirsiniz. 
Yeme davranışı duygusal durum, çevresel etmenler, iştah değişiklikleri ve dini uygulamalar gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Vücut ağırlığı kontrolünü sağlamada duygu durumları ile baş edebilmenin önemi büyüktür. Bireylerin yeme farkındalığı artırıldığında duygularla başa çıkabilme yeteneklerinin de arttığı görülmüştür. Son dönemlerde sağlıklı yeme davranışının kazanılmasında yeme farkındalığının geliştirilmesinin önemi vurgulanmakta ve obezite tedavisinde bir müdahale tekniği olarak kullanılmasındaki başarısı konuşulmaktadır. Özellikle yeme davranışı üzerine duygu durumlarının farkına varıp bunlarla baş edebilme yetisini geliştirme ve yeme farkındalığı kazanma ile vücut ağırlığı kontrolü tedavisinin etkinliği artırılabilmektedir. Yeme davranışı sırasında yemeğe verilen dikkatin artırılması, tüketilen besinin içselleştirilmesi, tüketim sırasında duygu ve düşüncelere olan hassasiyetin azaltılması ile daha sağlıklı besin alternatifleri seçilebilmektedir.”
Sağlıklı yaşam ve fit bir vücuda kavuşmak isterseniz mutlaka uzmanlardan profesyonel destek almalısınız.

Diyetisyen Elif Bozyel İletişim

Aşağıda iletişim numaraları ve açık adresi yazılı Diyetisyen Elif Bozyel’den danışmanlık almak istiyorsanız hemen iletişime geçebilirsiniz.
Adres
Göktürk Mahallesi Göktürk Caddesi No:43/A Göktürk Eyüp Sultan İstanbul
Telefon
0 212 812 96 96

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Diyetisyen Elif Bozyel beslenme programımı yaptı. Artık sağlıklı besleniyorum.

    YanıtlaSil
  2. Elif hanım tanıdığım en iyi diyetisyen

    YanıtlaSil