/> Kalıtsal Hastalıklar

Kalıtsal Hastalıklar

Kalıtsal Hastalıkların Tedavisi Var Mıdır?

İnsanların vücudu dna’lardan oluşmaktadır. Bireyleri birbirinden ayıran özellikleri taşıyan bu dna’larda kişiye özel kodlar bulunur. Bu kodlar bireyin kıvırcık ya da düz saçlı olması, renkli gözlü olması veya bünyesinde hastalık bulundurması gibi özellikleri taşır. Bazı hastalıklar bireyin vücuduna maruz bıraktığı ya da olumsuz şartlardan dolayı oluşan deformelerle sonradan edinildiği gibi bazı hastalıklar da kalıtsal yani doğuştan gelmektedir.
Kalıtsal Hastalıklar
Kalıtsal Hastalıklar 
Kalıtsal hastalıklar kapsamında çoğu kez tedavi söz konusu olmadığı gibi, yaşam tarzını olumlu yönde etkileyecek takviyelerde bulunulabilir. Bu hastalıklardan bazıları; albinizm, down sendromu, renk körlüğü, astım, hemofili vb. şeklinde bilinmektedir. Bu hastalıkların genetik kodlarla nesilden nesle aktarıldığı bilinen bir gerçektir. Asıl sebebi tam olarak bilinmese de hastalığın anne ve babadan birinde baskın olarak bulunması çocuğa da aktarılabileceğini göstermektedir.
Kalıtsal Hastalıklarda İlaç Tedavisi
DNA-RNA

Kalıtsal Hastalıklarda İlaç Tedavisi

Kalıtsal hastalıklar doğuştan gelen rahatsızlıklardır. Fakat tıpta gelişen yenilikler beraberinde bazıları tedavi edilebilmektedir. Astım gibi kalıtsal hastalıklarda ilaç tedavisi uygulansa bile diğer bazı hastalıklarda ilaç kullanımı net bir sonuç vermemektedir. Bireylerin kalıtsal hastalığa sahip oldukları kimi durumlarda doğduğu an belli olsa da kimilerinde sonradan öğrenilmektedir.
Sağlıklı Yaşam Formülü
Genetik Hastalıklar

Sağlıklı Yaşam Formülü

Kalıtsal hastalıklarla ilgili bilgi alabileceğiniz adres saglik.ekipanaliz.com sitesidir. Sitemizden yaşadığınız olumsuz durumlarla ve hastalıklarınızla ilgili detaylı ve doğru bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve uzman görüşlerinden faydalanmak için saglik.ekipanaliz.com sitemizi ziyaret etmelisiniz. 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Astım gibi kalıtsal hastalıklarda ilaç tedavisi uygulansa bile diğer bazı hastalıklarda ilaç kullanımı net bir sonuç vermemektedir. Bireylerin kalıtsal hastalığa sahip oldukları kimi durumlarda doğduğu an belli olsa da kimilerinde sonradan öğrenilmektedir.

    YanıtlaSil
  2. İnsanların vücudu dna’lardan oluşmaktadır. Bireyleri birbirinden ayıran özellikleri taşıyan bu dna’larda kişiye özel kodlar bulunur. Bu kodlar bireyin kıvırcık ya da düz saçlı olması, renkli gözlü olması veya bünyesinde hastalık bulundurması gibi özellikleri taşır.

    YanıtlaSil
  3. Kalıtsal hastalıklarla ilgili bilgi alabileceğiniz adres saglik.ekipanaliz.com sitesidir. Sitemizden yaşadığınız olumsuz durumlarla ve hastalıklarınızla ilgili detaylı ve doğru bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve uzman görüşlerinden faydalanmak için saglik.ekipanaliz.com sitemizi ziyaret etmelisiniz.

    YanıtlaSil
  4. Sizi daha önceden tanımak isterdim. Büyük bir dertten kurtuldum.🙏

    YanıtlaSil